reus.cat
lupa
teatres de reus
Reus ciutat de teatres

Teatres de Reus

Programació

L'oncle Vània

d'Anton Txèkhov

Dia 11/02/2022 - 20:30 h

L'oncle Vània
d'Anton Txèkhov

Un gran elenc ens representarà una de les obres més importants de la literatura dramàtica del segle XIX i una de les més representatives de l’autor rus.

L’acció transcorre a l’antiga casa de camp d’una família aristòcrata vinguda a menys. La tranquil·la existència de l’oncle Vània i de la seva neboda Sònia es veu alterada amb l’arribada del professor Serebriakov i la seva jove i atractiva esposa Elena. Aquest fet farà que tots els personatges es replantegin el seu lloc a la vida.

A l’obra podem veure l’enfrontament entre dos mons: d’una banda, el de la vida al camp, aïllat culturalment i geogràficament; de l’altra, el que representen els dos ciutadans que venen d’un indret europeïtzat i més intel·lectual. No obstant això, tots plegats comparteixen una cosa: la profunda infelicitat.

L’oncle Vània, que va estrenar-se el 1899, és una de les obres més importants de la literatura dramàtica del segle XIX. Txèkhov reflecteix en cada personatge un final apocalíptic. El tedi, la vida malgastada, l’amor no correspost o la feina inacabable marquen la seva existència, en una de les obres més desoladores i representatives de l’autor rus.

Fitxa artística

Autor: Anton Txèkhov
Direcció: Oskaras Korsunovas
Traducció: Feliu Formosa/Col. Nina Avrova
Intèrprets: Ivan Benet, Raquel Ferri, Anna Güell, Julio Manrique, Lluís Marco, Carme Sansa, Júlia Truyol i Kaspar Bindeman
Escenografia: Gintaras Makarevicius
Il·luminació: Ganecha Gil
Espai sonor: Antanas Jasenka
Vestuari: Nídia Tusal
Producció: Teatre Lliure i Temporada Alta

 Durada: 3 hores amb entreacte

Preu: 30 - 20 - 10 euros
agenda teatres de reusagenda teatres de reusagenda teatres de reusagenda teatres de reusagenda teatres de reusagenda teatres de reus

Videos